Lelystad geeft lucht!

Over ons


Wie denkt dat carnaval alleen gevierd wordt beneden de grote rivieren heeft het mis. Reeds vanaf 1969 kent Lelystad een actieve stichting die jaarlijks een carnavalsprogramma presenteert voor jong en oud.

In november 1969 werd er door Hans Quartel en Cees Eijgemans een vereniging opgericht waaraan men behoefte had in Lelystad, een carnavalsvereniging. In 1970 is de eerste prins Neptunus gekozen, Neptunus de 2e is voor een dubbele periode aan de macht gebleven. Vanaf 1973 is er tot op de dag van vandaag ieder jaar een nieuwe prins Neptunus gekozen.

Jaarlijks beginnen de festiviteiten op of rond de 11e van de 11e met het bekend maken van de nieuwe Neptunus. Het prinsenconvent zorgt ieder jaar voor een nieuwe prins. vanaf dat moment gaan De Oostvaarders diverse verenigingen af om daar carnaval te vieren en onszelf en onze feesten te promoten. De laatste 2 jaar ziet ons programma er iets anders uit dan de vooraf gaande jaren. We hebben eind januari ons gecostumeerdbal, en in het carnavalsweekend op zaterdagochtend de sleuteloverdracht, waar de burgermeester van Lelystad de sleutel van de stad overdraagt aan prins Neptunus en Lelystad ook wordt omgedoopt in Knarregat. Zaterdagavond een themafeest en op zondag middag het kindercarnaval. Tevens bezoeken wij meerdere ouderencentra voor het vieren van het jaarlijkse carnaval. Bent u na het zien van onze activiteiten enthousiast geworden en wilt u meer te weten komen over De Oostvaarders,dan kunt u voor al uw vragen terecht bij onze secretaris, die te bereiken is via e-mail

 

Sinds het seizoen 2014-2015 is er wel wat veranderd. Niet alleen heren die in de raad plaats nemen kunnen lid worden, maar ook heren die geen plaats willen nemen in de raad en dames kunnen nu lid worden. zo hopen we de vereniging weer te kunnen laten groeien.